Couperose behandelen met laser

Couperose is een netwerk van dunne rode (en soms blauwe) adertjes onder de huid . Ze komen vaak voor op de wangen en de neus. Deze verwijde vaatjes hebben geen functie meer voor het lichaam, maar kunnen vaak als storend worden ervaren. Couperose is een ongevaarlijke huidaandoening en kan goed worden behandeld met laser. 

Couperose verdwijnt niet vanzelf, maar kan wel erger worden. De roodheid kan toenemen door de consumptie van cafeïne houdende dranken, alcohol of pittige kruiden in de voeding. Ook kan de wisseling van temperatuur een factor zijn. Denk hierbij aan koud of juist heel warm weer en een bezoek aan de sauna. Het is dus belangrijk om deze invloeden zoveel mogelijk te mijden. Ook uv-straling kan bijdragen aan verergering van couperose. Smeer de huid goed in met een zonnebrandcrème, zowel in de winter als wanneer het zonnig is. Daarnaast is het belangrijk om bij huidverzorging geparfumeerde producten te mijden. Zo voorkomt u verdere irritatie en roodheid. 

De behandeling 

Voorafgaand aan de behandeling van couperose met de laser krijgt u een speciale bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. Tijdens de laserbehandeling straalt de laser een hoog geconcentreerde laserstraal in het bloedvaatje. De rode kleurstof van het bloed neemt deze lichtstraal op. De warmte die hierbij vrijkomt, vernietigt de wand van het bloedvaatje, zodat het verdwijnt en in de daaropvolgende weken door het lichaam kan worden afgevoerd. Meestal voelt u tijdens de laserbehandeling een prikkelend gevoel. Veel mensen ervaren nauwelijks tot geen pijn. 

Aantal behandelingen

Meestal zijn 2 tot 4 behandelingen voldoende om couperose te verminderen en zelfs geheel te verwijderen. Afhankelijk van de ernst kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Couperose is helaas aandoeningen die terug kan komen. Daarom adviseren wij een jaarlijks onderhoud van 1 à 2 behandelingen. Tijdens het intakegesprek geven we u van tevoren een inschatting van de benodigde behandelingen.

Na de behandeling 

Na de behandeling kan de huid wat rood en licht gezwollen aandoen. Dit kunt u koelen met een ice-pack. In de dagen na de laserbehandeling veranderen de vaatjes van kleur. In het behandelde gebied worden de vaatjes geleidelijk minder zichtbaar.

Afhankelijk van het herstelvermogen van de huid, kan dit enkele dagen tot een week duren. Na de sessie kunt u gewoon weer verder met uw dagelijkse bezigheden deze behandeling kunt u het hele jaar door ondergaan. 

Klik op de onderstaande link om een afspraak te maken

https://widget.treatwell.nl/salon/the-laser-studio-haarlem/

error: Content is protected !!
× Hoe kan ik u helpen?