Laser behandeling voor kalknagels

Behandeling met tabletten

Tot voor kort was het moeilijk om schimmelnagels goed te behandelen. Het aanbrengen van zalf en andere middeltjes op de nagel leidt vaak niet tot het gewenste resultaat. Het gebruik van medicijnen geeft vaak bijwerkingen. De behandeling met tabletten duurt over het algemeen maanden tot een jaar en helaas is succes vaak geen garantie.

Behandeling met laser

De nieuwste behandeling op het gebied van schimmelnagels is de laserbehandeling. Studies tonen aan dat laserbehandeling vaak een aanhoudende verbetering kan geven. Tijdens de behandeling vernietigt het licht van de laser de schimmels in de nagel zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden gedood. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen.

Het aangetaste deel van de nagel groeit de daaropvolgende maanden uit en maakt plaats voor een gezonde en sterke nagel.

Aantal behandelingen

De nagels worden minimaal vier keer behandeld met steeds een tussenpoos van één tot drie weken. Na deze behandelkuur  wordt er een controle afspraak gemaakt. Soms wordt er dan nog een aanvullende behandeling geadviseerd. Meestal duurt het enkele maanden tot langer dan een jaar voordat de nagel weer gezond is. Hoe lang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft, is per persoon verschillend. Wilt u gratis persoonlijk advies omrent dit onderwerp dan kunt u een afspraak maken.

error: Content is protected !!
× Hoe kan ik u helpen?