Meso Therapie voor Huid & Haar

Hoe werkt Mesotherapie voor de huid?

Met de mesogun worden er micro injecties in de huid gegeven. De speciale vloeistof die wij injecteren zit bordenvol lichaamseigen stoffen zoals hylaronzuur en een mix van vitaminen, mineralen en aminozuren. Door de prikjes komen deze stoffen precies waar ze nodig zijn om de huid intens te voeden en een boost te geven.

Een groot voordeel van mesotherapie is dat de mesogun de stoffen direct plaatselijk in de huid injecteert. In tegenstelling tot crèmes,zalfjes en serums die de huid van buitenaf verzorgen. Zo voelt de huid weer jong, fris, strak en gezond aan. Al na de eerste behandeling is er hierdoor direct resultaat te zien.

Voor een optimaal resultaat raden wij een kuur van 6 behandelingen aan, met een tussenpauze van 3-4 weken. Bij het intake gesprek maken wij een persoonsgebonden behandelplan die precies aansluit op uw wensen en uw huid.

Wat is het effect van Mesotherapie voor de huid?

Het stofwisselingsproces van de huid komt op gang. En de stoffen werken precies in de huidlaag waar deze nodig zijn. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Dit alles stimuleert huidverjonging.  Hierdoor kunnen na de kuur uw rimpels aanzienlijk zijn verminderd en ziet uw huid er jonger, strakker en frisser uit!

Tevens zullen kleinere rimpels en fijne lijntjes verdwijnen.ook zal meso huidtherapie donkere kringen of dofheid in de huid verminderen en zelfs helemaal laten verdwijnen.

Voor & Na mesotherapie

Hoe werkt een mesotherapie behandeling tegen haaruitval? 

Er bestaat ook een mesotherapie behandeling voor uw haar! Hierbij zal de hoofdhuid met behulp van een zeer fijne naald worden geïnjecteerd met een vloeistof vol vitamines en mineralen. Deze voedingstoffen komen direct bij het haarzakje terecht.

Het haarzakje wordt plaatselijk intens gevoed. Hierdoor zal uw haar sterker en dikker worden.

De kleine prikjes in de huid kunnen een positieve werking op de haargroei hebben en zullen de bloedcirculatie bevorderen. De meeste mensen ervaren weinig tot geen pijn bij deze behandeling.

De opbouwende fase en onderhoudsfase van mesotherapie voor het haar.

Wanneer u kiest voor mesohair therapie, bent u niet na 1 behandeling klaar.

Bij beginnende haaruitval is er sprake van een opbouwfase. Deze opbouwende fase bestaat uit 6 tot 10 mesotherapie behandelingen.

Wanneer deze behandelingen zijn uitgevoerd, volgt de onderhoudsfase. Afhankelijk van het advies van onze specialist wordt er iedere 3 tot 6 maanden een nieuwe behandeling aangeraden.

Voordelen van deze behandeling

  • Ongewenste haaruitval kan vaak worden gestopt
  • De haarstructuur verbeterd.
  • De haargroei wordt gestimuleerd en haren/hoofdhuid worden gezonder. 
  • Kleine (dons)haartjes kunnen zich, door toedoen van de samenstelling van de injectievloeistof verder ontwikkelen tot sterkere haren.
Mesotherapie Skinbooster behandeling

Veel gestelde vragen over Meso therapie:

Hoe werkt mesotherapie bij haaruitval precies?

U neemt plaats in onze comfortabele behandelstoel, waarbij u zich probeert te ontspannen. Gedurende de behandeling wordt er met behulp van een zogenaamde mesogun met daaraan een kleine injectienaald vitamines, aminozuren en mineralen in de haarzakjes geïnjecteerd.

Het haarverlies wordt hierdoor verminderd. Door een verbeterde doorbloeding heeft mesotherapie een positief effect op uw haargroei.

Ben ik geschikt voor een mesotherapie behandeling bij haaruitval?

Mesotherapie heeft de beste resultaten bij haaruitval, die veroorzaakt wordt door Alopecia androgenetica. Erfelijke kaalheid treft niet alleen mannen. Ook een grote groep vrouwen met haaruitval is overgevoelig voor het mannelijke dihydrotestosteron hormoon.

U kunt voor verdere uitleg altijd een afspraak inplannen voor een intake gesprek.

Wat kan ik verwachten na een mesotherapie behandeling?

Uw hoofdhuid kan door het injecteren met de mesogun wat gevoelig zijn. Wees voorzichtig met het aanraken van het behandelde gebied. Het is heel belangrijk om krabbelen te vermijden, dit kan immers tot wondjes leiden die in extreme gevallen ontstoken kunnen raken.

Gun de geïnjecteerde stoffen de kans om optimaal te kunnen werken. Wij adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling uw hoofd niet nat te maken en/of uw haar niet te wassen. Zweten wordt eveneens afgeraden. Stel daarom een sauna bezoek of een intensief uurtje sporten een paar dagen uit.

Is mesotherapie een pijnlijke behandeling?

Over het algemeen wordt mesotherapie niet als pijnlijk ervaren. Het spreekt voor zich dat u de injecties voelt, maar doordat er gebruik wordt gemaakt van kleine naaldjes is de pijn minimaal. Bent u erg gevoelig of heeft u een lage pijngrens? Maak dit tijdig kenbaar aan ons.

Van napijn is bij een mesotherapie behandeling zelden sprake. Na een behandeling kunt u vrijwel alle werkzaamheden direct weer hervatten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een optimaal resultaat?

Mesotherapie voor het haar is een behandeling die bij mannen en vrouwen kan worden toegepast. Voorafgaand aan de behandeling stellen wij samen met u een gepaste behandelplan op.

Afhankelijk van uw wensen en verwachtingen bestaat een behandelplan uit 6 tot 10 behandelingen in de opbouwende fase. Daarna wordt overlegd hoeveel behandelingen jaarlijks als ‘onderhoud’ geadviseerd worden.

Hoe lang duurt een mesotherapie behandeling bij haaruitval?

Mesotherapie is een kortdurende, niet-invasieve behandeling. U moet rekenen op een gemiddelde behandelduur van 20 minuten per behandelsessie. Na afloop van de behandeling kunt u zelfstandig de kliniek verlaten en uw werkzaamheden hervatten.

Heb ik invloed op de resultaten van mesotherapie?

Wij streven samen met u naar de best haalbare resultaten. Om de mesotherapie behandeling optimaal te laten werken, ontvangt u een aantal tips en adviezen waar u na de behandelsessie rekening mee kunt houden. De eerste 24 uur niet douchen, of in ieder geval het haar en de hoofdhuid niet wassen. Sporten, zwemmen en een bezoekje aan de zonnebank kunt u beter een paar dagen uitstellen. Wij adviseren om tijdens de behandeling kuur veel water te drinken en gezond te eten.

Kan meso haartherapie gecombineerd worden met een haartransplantatie?

Het is niet ongebruikelijk om mesotherapie te combineren met een andere behandeling die haaruitval tegengaan. Mesotherapie kan dan ook uitstekend samengaan met een haartransplantatie. Het voordeel van deze combinatie van behandelingen is dat uw bestaande haren door de mesotherapie gezonder en dikker kunnen worden. Daarnaast wordt door de mesotherapie uw haaruitval gestabiliseerd, waardoor haren na een haartransplantatie minder snel uitvallen.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van mesotherapie?

Mesotherapie is een uiterst veilige cosmetische behandeling, met een minimale kans op risico’s en bijwerkingen. Het is ,net zoals bij andere ingrepen, mogelijk dat zich een allergische reactie of een ontsteking voordoet. U kunt de kans op het ontstaan van bijwerkingen verkleinen door de tips en adviezen van de specialist op te volgen.

Wordt mesotherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De mogelijkheid voor volledige of gedeeltelijke vergoeding hangt van uw zorgverzekeraar af. Nederland kent een aantal verzekeringsmaatschappijen die elk eigen vergoedingsmogelijkheden hanteren. Vaak als u een aanvullende zorgverzekering heeft, kunt u uw polisvoorwaarden even nalezen. Contact opnemen met uw zorgverzekeraar geeft u direct een antwoord op de vraag of mesotherapie bij haaruitval of voor vergoeding in aanmerking komt.

Wanneer ik mag GEEN mesotherapie behandeling ondergaan:

  • Tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding
  • Herpes (koortslip) in het te behandelen gebied
  • Overgevoeligheid of allergie voor de te injecteren werkstoffen
  • Een actieve huidaandoening zoals actieve acné of psoriasis
  • Behandeling wordt niet aangeraden als u één van het volgende heeft ingenomen: aspirine, wijn, medicinale planten, omega-vetzuren.
error: Content is protected !!
× Hoe kan ik u helpen?