Nazorg en risico’s tatoeage verwijderen met laser

Elke huid reageert anders op de laser behandeling.
In veel gevallen na een laser behandeling, is de huid gezwollen en kan deze branderig aan voelen. Een ice-pack om het gebied te koelen, kan hierbij verlichting geven. Sommige mensen hebben na de behandeling nergens last van en anderen kunnen eventueel de volgende dingen ervaren.

Blaren

Op de huid kunnen na de laser behandeling kleine blaartjes ontstaan. Hier hoef je niet van te schrikken. Dit zijn de zogenoemde frictie blaren, dezelfde blaren die je krijgt op bijvoorbeeld je voeten. Deze trekken vanzelf snel weer weg.

Afhankelijk van de grootte van je tattoo, kunnen dit ook wat grotere blaren zijn. Het is dus belangrijk dat je niet gaat zwemmen of de sauna bezoekt, mocht deze huid reactie optreden. Zorg dat je het gebied goed afplakt gedurende deze dagen en zorgt dat de blaren niet kapot gaan, hierdoor kan infectie en littekenweefsel opreden. Je huid is de weken na de behandeling vatbaarder voor infecties dus hou het gebied schoon en minimaliseer de kans op infectie. Je mag natuurlijk alles weer doen zodra de huid echt volledig is hersteld.

Raakt het toch ontstoken behandel dan met een antibiotica crème in overleg met je huisarts of een antibacteriële zalf zoals affusine of fucidin zalf.

Bloeduitstorting

Een veel voorkomende huid reactie bij het verwijderen van je tatoeage bloeduitstortingen. De huid is op dat moment rood en onrustig, dit gebeurd meestal direct na of een paar dagen na de laser behandeling.

Mocht je aspirines of bloedverdunners hebben gebruikt voor de behandeling komt dit vaker voor.

Geen zorgen, dit trekt vanzelf weer weg. Om het huidherstel de bevorderen bieden wij een speciale na behandel crème aan. Deze crème bevat alle ingrediënten om je huid zo snel mogelijk te laten herstellen.

In het proces ontstaan er korstjes, deze korstjes hebben vaak een wat donkerdere kleur dan normaal. Dit is vaak omdat er inkt uit je tatoeage bij zit.

Jeuk

Ongeveer 14 dagen na de laser behandeling kun je merken dat je last van jeuk, vervelling of schilfers krijgt in het behandelde gebied. Tevens kunnen ook korstjes op de huid ontstaan. Zolang je hier niet aan zit en deze er niet af krabt, zullen er geen littekens ontstaan. Ga je hier wel aan zitten dan kan het zijn, dat er littekenvorming zal ontstaan. 2x per dag smeren met de na-behandel crème is wat wij adviseren om dit tegen te gaan.

Is de huid bijna volledig hersteld, dan kun je overgaan tot 1x per dag de crème te gebruiken.

Hypopigmentatie

Sommige mensen met een donkere huid of getinte huid hebben hypopigmentatie.
Hoe weet je of je dit hebt?

Houdt je een donker plekje over op de huid, na een wond of blaar. het zou dan kunnen zijn dat je Hypopigmentatie hebt. In dit soort gevallen laten wij de keuze aan de klant. Wil je toch de laser behandeling ondergaan, houdt er dan rekening mee dat er pigmentatie kan optreden. In sommige gevallen kunnen we ook een spot test doen op een klein stukje van de huid om te kijken hoe deze na verloop reageert.

Witte inkt

Witte inkt behandelen wij enkel op eigen risico.

De reactie van witte inkt op de laser, kan zich uitten in een ondefinieerbare kleur die uiteindelijk misschien niet te verwijderen valt.

Ondanks dat witte inkt vaak niet meer zichtbaar is, betekent dit niet dat het niet meer in de huid aanwezig is.Wij kunnen in dit geval geen garantie bieden.

Schaduwtattoos

Omdat er veel ’shading solutions’ zijn gebruikt, kunnen wij op schaduw tattoos geen garantie geven. Het is altijd lastig te zien welke kleuren er gebruikt zijn in de samengestelde inkt oplossing. Deze zijn ook in sommige gevallen gemengd met wit . Hierdoor kunnen deze verkleuren bij het laseren, het is dus mogelijk dat deze verkleuring niet verwijderd kan worden.

Ook in dit geval kunnen we voor en spot test kiezen. Hierbij laseren we een heel klein stukje van de huid om te kijken hoe deze na verloop reageert. De spot test is kosteloos.

error: Content is protected !!
× Hoe kan ik u helpen?