Veel gestelde vragen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om mijn tatoeage helemaal te verwijderen?

De Picolaser staat bekend om haar krachtige en effectieve werking. In tegenstelling tot veel traditionele lasers wordt de behandeltijd met de picolaser gehalveerd. Waar u met een traditionele laser gemiddeld 12 tot 15 behandelingen voor u tatoeage nodig heeft, bent u met de Picolaser in slechts 8 tot 12 behandelingen klaar. Dit verschilt uiteraard per persoon. Ook de plek van de tatoeage is hierin van belang. Tatoeages dichtbij het hart breken doorgaans sneller inkt af dan tatoeages op bijvoorbeeld de enkel of voet.

Is de behandeling pijnlijk?

Algemeen gezien ervaart men de behandeling tatoeage verwijderen met laser als best gevoelig. Dit verschilt echter per persoon. Voorafgaand aan de behandeling kan er worden gekoeld of kan er gebruik gemaakt worden van een verdovende zalf. De verdovende zalf heeft een inwerktijd van 30-45 min. Dit geldt echter enkel voor het weg laseren van tatoeages. De behandelingen om de huid te verbeteren met de picolaser zijn vrijwel pijnloos, en worden vaak als prettig ervaren.

VOOR de laser behandeling?

Het is voor iedere patiënt erg belangrijk om 3 weken voor de behandeling uit de zon te blijven, denk dan ook aan de zonnebank. Verder raden wij de patiënten aan geen spray-tan of zelfbruiner te gebruiken. Gebruik op de dag van de behandeling geen parfum, crème, make-up of deodorant op het te behandelen huidgebied.

NA de laserbehandeling?

Na een laser behandeling  moet de huid onthouden worden van blootstelling aan de zon. De huid is het meest gevoelig na een laserbehandeling, daarom is het noodzakelijk om de huid zo veel mogelijk uit de zon te houden en de huid goed in te smeren met beschermingsfactor 50. Dit om enige pigmentatie te voorkomen. Ook parfum en geparfumeerde crèmes of bodylotion met glimmende deeltjes worden afgeraden. Wij adviseren minimaal 2x per dag te smeren met de nabehandeling crème.

Wanneer verschijnen de resultaten na de laserbehandeling?

Resultaten na laserbehandelingen worden geleidelijk gevormd, eenmaal na de laserbehandeling kan de huid roze blijven terwijl deze geneest. Nadat het genezingsproces is voltooid, zal een onmiddellijk verschil in huidkwaliteit zichtbaar zijn.

error: Content is protected !!
× Hoe kan ik u helpen?